In Blogi
markkinoinnin ammattilainen työharjoittelussa asiakkaalla

Keskiössä ensiluokkainen asiakaskokemus ja yhteistyö – Helin työharjoittelu vauhdikkaalla liikenneasemalla

Kauppiaspalveluidemme asiakkuusjohtaja Heli pääsi työharjoittelun merkeissä tutustumaan pitkäaikaisen asiakkaamme kauppias Marit Mertsalmen Neste K Kirri liikenneaseman työtehtäviin ja toimintaan. Kurkkaa Helin päiväkirjamerkinnoistä, miten markkinoinnin ammattilainen pysyy vilkkaan liikenneaseman vauhdissa mukana!

Työharjoittelu, päivä 1

Liikenneasemalla aamu alkaa varhain. Aamuvuorolaisten lisäksi myös kauppias  Marit on tullut aikaisin paikalle tekemään tärkeät paperityöt pois alta. Heti aamusta Suomen parhaan Neste K-liikenneaseman ovesta astelee asiakkaita suoraan palvelutiskille jonoksi asti. Aistin, että työharjoittelustani tulee vauhdikas, mutta antoisa kokemus!

Varsinaiset työtehtäväni alkavat minulle ennestään tutulla kuorman purulla. Vieraassa myymälässä saa hieman metsästää tuotteiden oikeita paikkoja, mutta pienen pyörimisen jälkeen kuorma on purettu ja tavarat paikoillaan. Purkamisen päätteeksi puran pakkaukset, sekä lajittelen pahvit ja muovit omille paikoilleen.

Kauppias ja myymälävastaava hääräävät sujuvasti kassalla palvellen asiakkaita ammattitaidolla. Menen seuraamaan heidän työskentelyä. Kassatyöskentelystä minulla ei ole vielä kokemusta, mutta ehkä vielä joskus! Sen sijaan pääsen avustamaan vitriinin täyttämisessä. Asettelen uunituoreet munkit tarjolle vitriiniin ja haaveilen kahvitauosta tuoreen munkin kera. Haave toteutuu!

markkinoinnin ammattilainen työharjoittelussa asiakkaalla

Lounasaika lähestyy ja odotukseni on, että siitä tulee vilkas. Pääsen tutustumaan keittiön puolelle päivän lounaslistaan ja miten ruoat valmistetaan. Keittiössä käy melkoinen kuhina, jotta lounas saadaan ajoissa tarjolle. Aamiaispöytä siivotaan pois lounaan tieltä ja minun annetaan tehtäväksi pitää huolta pöytien siisteydestä.

Lounasajan alkaessa kassalle alkaa muodostua ruuhkaa. Neste K Kirri on tunnettu herkullisesta lounaastaan ja sen kyllä huomaa! Ihmettelen, miten työntekijöillä pysyy homma hallussa kaiken kiireen keskellä. Aina muistetaan hymyillä ja tervehtiä asiakasta. Liikenneasemalla on käytössä työnkierto, eli kaikki osaavat tarvittaessa kaikkea, jopa pitsan paiston.  Arvostukseni näitä moniosaajia kohtaan nousee jatkuvasti työpäivän edetessä.

Lounasaikaan tiskivuorolaisella riittää puuhaa. Likaisia astioita kertyy paljon ja tiskikoneen täytyy pyöriä tauotta, jotta puhtaita astioita on koko ajan riittävästi. Ymmärrettävästä syystä minua ei päästetä käyttämään tiskikonetta, mutta autan viemällä puhtaita astioita salin puolelle sitä mukaa kun niitä tulee koneesta. Samalla silmäilen pöytiä ja yleissiisteyttä. Pyyhkimistä riittää!

Minua kiinnostaa kovasti ruuan valmistus liikenneasemalla ja utelenkin kokeilta heidän työtehtävistään sekä käytettävistä raaka-aineista. Hävikki on tärkeää pitää minimissään, joten ruokia valmistetaan pieniä määriä lisää menekin mukaan.

markkinoinnin ammattilainen työharjoittelussa asiakkaalla

Työharjoittelu, päivä 2

Uusi aamu ja uudet työtehtävät! Pääsen aloittamaan työpäiväni fetajuustokolmioiden ja munkkien paistolla. Kokki on paistanut munat ja pekonit valmiiksi ja minä saan kunnian valmistaa muna-pekonisämpylät. Täytän sämpylät tarkkaan kirjoitetun ohjeen mukaisesti. Vien ylpeänä itse valmistamani tuotteet vitriiniin asiakkaita varten!

Työ liikenneasemalla jos jossain on monipuolista. Saan seuraavaksi avustaa kokkeja pilkkomaan vihanneksia. Välissä piipahdan kahvilan puolelle kyselemään myymäläpäällikön kuulumisia. Hän oli tullut ensimmäisenä jo ennen aamu kuutta avaamaan aseman. Kauppias käy ohimennen antamassa ohjeita ja rientää taas seuraavan työtehtävän pariin. Hän on selkeästi elementissään!

Lounasajan lähestyessä työntekijöiden tahti kiihtyy ja asiakkaita saapuu tasaiseen tahtiin syömään. Pysyn keittiön puolella, koska tähän aikaan siellä minusta on eniten apua. Alan pikkuhiljaa pysymään vauhdikkaassa tahdissa mukana ja minut uskalletaan jättää pieniksi hetkiksi myös yksin, jopa tiskikoneen kanssa. Teen tiskejä usemman tunnin ja yritän löytää puhtaille astioille oikeat paikat keittiössä. Onneksi avuliaat työkaverit ovat aina valmiita auttamaan.

Toinen päivä ja koko työharjoitteluni Neste K Kirrissä on tullut päätökseen. Käyn lyhyen jutustelun kauppiaan kanssa. Koko harjoittelu on ollut todella antoisa. Näinkin pienessä ajassa ehdin näkemään ja kokemaan monenlaista.

Työharjoittelun jälkeen

Vauhdikas ja monipuolinen työharjoittelu Neste K Kirrissä toi minulle uusia näkemyksiä liikenneaseman toiminnasta ja pyörittämisestä. Liikenneaseman keskiössä on ensiluokkainen asiakaspalvelu, sekä keittiön toimivuus.

Kirrin työntekijät ottavat kiireestä huolimatta asiakkaat vastaan hymyssäsuin tervehtien. Keittiöhenkilökunta on raudanlujia ammattilaisia, joiden tärkeimpiä tehtäviä ruoanlaiton lisäksi on osata priorisoida ja ennakoida. Jokainen liikenneaseman työntekijä on moniosaaja, jolta taittuu tehtävä kun tehtävä.

Heli auttaa kauppiaita markkinoinnissa kentän syvällä tuntemuksella ja vuosikausien kokemuksella.

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteys, niin jutellaan.

Heli Lyyra
asiakkuusjohtaja
puh. 040 754 2799
[email protected]

kannattava verkkokauppakyselyt