In Blogi
etätyöskentely

5 vinkkiä etätyöskentelyyn

Moni suomalainen tekee nyt etätöitä. Meilläkin etäillään! Elämme kuitenkin sellaisia aikoja, että vaikka koko M1:n porukka on konkareita etähommissa, lähtevät ajatukset karkailemaan tavallista enemmän aivan muualle kuin töihin. Markkinointiviestinnän suunnittelijamme Jenna kokosi omat parhaat vinkkinsä sujuvaan etätyöhön: 5 vinkkiä etätyöskentelyyn olkaa hyvät!

 

1. Kotitoimisto kuntoon

Työergonomiasta huolehtiminen on kotonakin tärkeää: näyttöpäätetyötä tekevälle hyvä työtuoli, hiiri ja työpöytä ovat tarpeen.

Jos mahdollista, toimisto kannattaa rakentaa muualle kuin makuuhuoneeseen. Siivoa itseä houkuttelevat viihdelaitteet, kuten tv ja pelikoneet pois työtilasta.

2. Hyödynnä tauotus ja työnteko -apit

Taukojen muistaminen on erityisesti etätöissä tärkeää, kun ympärillä ei ole työkavereita kutsumassa kahvitauolle. Pomodoro-menetelmä, jossa työaika ja tauot pilkotaan selkeiksi palasiksi, jaksottaa työn tekemistä. Tekniikka auttaa palautumaan, mikä lisää työtehoja.

Työn jaksottamiseen on olemassa hyväksi havaittuja työkaluja, kuten oma suosikkini Forest-appi (lataa appi alla olevista linkeistä itsellesi), jossa työjakson kesto määritellään itse (10–120 min). Työjakson aikana puhelinta ei voi käyttää, ja ruudulla kasvaa puu tai kukka, joka tallentuu osaksi omaa metsää. Mitä enemmän työjaksoja kertyy, sitä isommaksi metsä kasvaa. Jos taas puhelinta hairahtuu käyttämään kesken työjakson, kasvi kuolee.

Forest-app Androidille
Forest-app Apple-laitteelle

3. Sama tahti koko talouteen

Jos taloudessasi asuu useampi etätyöskentelijä, luokaa sama tauotustahti kaikille. Yhteiset kahvitauot ja lounaat tukevat jaksamista ja auttavat säilyttämään työpäivän rakenteen.

4. Hyvä playlist auttaa keskittymään etätöihin

Itsellä toimii erityisesti Spotifyn chillhop-playlistit, joissa musiikki on instrumentaalia mutta sopivan rytmikästä. Chillhop-playlisteja Youtubessa löydät esimerkiksi täältä.

5. Päivän aloittaminen ei-töihin liittyvillä rutiineilla

Päivä alkaa pirteämmin, kun aloittaa aamun joillain ei-töihin liittyvillä rutiineilla sen sijaan, että hyppää suoraan sängystä työpöydän ääreen. Itse keitän kahvit ja pelaan vähän Xboxia ennen töiden aloittamista. Myös pieni ulkoilu koiran kanssa ennen töitä piristää.

5 vinkkiä etätyöskentelyyn

Iloisia etätyöpäiviä!

  • All
  • Blogi
markkinoinnin ammattilainen työharjoittelussa asiakkaalla

Keskiössä ensiluokkainen asiakaskokemus ja yhteistyö – Helin työharjoittelu vauhdikkaalla liikenneasemalla

Keskiössä ensiluokkainen asiakaskokemus ja yhteistyö – Helin työharjoittelu vauhdikkaalla liikenneasemalla Kauppiaspalveluidemme asiakkuusjohtaja Heli pääsi työharjoittelun merkeissä tutustumaan pitkäaikaisen asiakkaamme kauppias Marit Mertsalmen Neste K Kirri liikenneaseman työtehtäviin ja toimintaan. Kurkkaa Helin päiväkirjamerkinnoistä, miten markkinoinnin ammattilainen pysyy vilkkaan liikenneaseman vauhdissa mukana! Työharjoittelu, päivä 1 Liikenneasemalla aamu alkaa varhain. Aamuvuorolaisten lisäksi myös kauppias  Marit on tullut aikaisin [...]

kannattava verkkokauppa

Rakenna kannattava verkkokauppa – 4 menestyksen avainta

Verkkokauppa on lähtenyt raketin lailla nousuun. Millaisia mahdollisuuksia sinulla olisi verkkokauppiaana? Rakenna kannattava verkkokauppa 4 askeleella!

SEO eli hakukoneoptimointi

SEO eli hakukoneoptimointi tuo sivuillesi orgaanista liikennettä

Löydytkö Googlesta? Suurin osa sivustojen liikenteestä tulee orgaanisista hakutuloksista, joten SEO eli hakukoneoptimointi on parempi laittaa kuntoon heti.

tuotteistaminen